Sterktes en kansen

 

De populariteit van het ginseng, andere heilzame kruiden en functionele ingrediënten nemen mondiaal nog steeds sterk toe. Waarom u ginseng zou moeten nemen en niet een ander kruid of ingrediënt: 

 

Sterktes van Ginseng

Ten opzichte van andere kruiden en ingrediënten, onderscheidt ginseng zich positief op de volgende punten:

 • al jaar en dag een vertrouwd product
  Ginseng wordt onafgebroken al duizenden jaren door met name Aziaten gebruikt.
 • een product met een exclusief imago
  Ginseng staat bekend als het op één na duurste kruid ter wereld. Enkel safraan schijnt duurder te zijn, maar dat komt met name door het lage volume gewicht van safraan.
 • erg breed inzetbaar
  Er zijn geen of weinig kruiden of ingrediënten die breder inzetbaar zijn dan ginseng voor alledaagse problemen waarmee u mogelijk te maken heeft. Bovendien is ginseng een sterk adaptogeen kruid: zichzelf aanpassend aan het lichaam.
 • heeft een rijke geschiedenis
  De relatieve zeldzaamheid, de exclusiviteit en de tot de verbeelding sprekende menselijke vorm, hebben eraan bij gedragen dat in de geschiedenis enkel de Aziatische elite het zich kon permiteren. Hierover zijn al vanaf oudsher veel verhalen geschreven en doen vele mythes de ronde.
 • kent geen schadelijke bijwerkingen
  Er is gedurende de gehele gebruiksgeschiedenis van ginseng geen enkel wetenschappelijk bewijs van welke schadelijke bijwerking dan ook. Hier en daar worden er wel genoemd, maar die hebben als basis vermoedens en aannames, die vervolgens een eigen leven zijn gaan leiden.
 • is geschikt voor iedere doelgroep
  Doordat Ginseng geen schadelijke bijwerkingen kent, kan pure ginseng door iedereen gebruikt worden. Bij kinderen kan een halve dosering volstaan. De kans op overdosering is praktisch uitgesloten.

 

Kansen voor Ginseng

Er zijn verschillende ontwikkelingen en trends gaande die, voor producten van en met ginseng, nu en in de toekomst kansen bieden.

 • Toenemende vraag naar veilige gezondheidsproducten
  Ginseng (ginsenosiden) is absoluut veilig in gebruik en kent geen onomkeerbare schadelijke bijwerkingen.
 • veranderende wetgeving richting registratie verplichting
  Ginseng kent een heel lang traditioneel gebruik. Naar de onderbouwing van ginseng op een goede gezondheid wordt nog steeds ontzettend veel werk verricht.
 • de industrie moet blijven innoveren 
  Indien gebruik gemaakt wordt van de sterktes van ginseng in product ontwikkeling, marketing en PR, dan is juist ginseng een kruid met veel mogelijkheden.

 

 

Ginseng capsules
Ginseng Slices
Ginseng Zalf